Avatar: The Way of Water

(L-R): Neytiri (Zoe Saldana) and Jake Sully (Sam Worthington) in 20th Century Studios’ AVATAR: THE WAY OF WATER. Photo courtesy of 20th Century Studios. © 2022 20th Century Studios. All Rights Reserved.

 

Betyg:

En storslagen film i en storslagen värld


Många år har gått. Jake och Neytiri Sully har bildat familj med flera barn. Det enda de vill är att leva ett fridfullt liv, men problemen förföljer dem. Man får lite återblickar till vad som har hänt och vad som är orsaken till problemen. Filmen utspelar sig både i skogen, som förra filmen, och i vattnet.

 

Det har gått 13 år sedan förra filmen men det känns ändå realistiskt för att folket på Pandora har också utvecklats och manuset är i samklang med tidsperspektivet. Det är en välgjord och vacker film att se. 3 timmar flyger förbi i biomörkret. Animationerna smälter fint ihop med verkligheten så att den vackra fantsimiljön känns som att den är på riktigt. Det här är en film som man kan se och roas av. Vissa delar berör mer än andra, man tänker efter lite om hur vi hanterar vår värld som vi lever i här och nu.

 

ORIGINALTITEL: Avatar: The Way of Water
KATEGORI: Action, äventyr, sci-fi
LÄNGD: 3 tim 12 min
ÅLDER: 11 år
DISTRIBUTÖR: 20th Century Studios
BIOPREMIÄR: 14 december 2022
VODPREMIÄR:
RECENSERAD AV: Patrik Laijronsdotter