Catwalk

Betyg:

Känslorna är äkta och berör


Filmen berättar om arbetet med modevisningen ’Catwalk’ som slutligen kulminerar under modeveckan i NY. Vi får möta Emma från Gislaved, tillsammans med en grupp andra funktionshindrade från trakten kring Hudiksvall. Genom dem delar vi i publiken deras förberedelser, teambuilding och många kramar. 

 

Jag har inte sett de tidigare filmerna om Glada Hudik-Teatern. I ”Catwalk” känns upplägget som ett avsnitt i en dokusåpa med både personliga intervjuer och motgångar som ska överbryggas. Men istället för mobbing och lyteskomik på deltagarnas bekostnad, blir det istället en synnerligen hjärtevärmande historia. Mycket för att ensemblen av funktionshindrade är rättframma och uppriktiga i sitt sätt, vilket får publiken att både skratta och gråta tillsammans med dem. Känslorna är äkta och berör därför djupare. Det blir en emotionell resa att följa dessa människor övervinna sina rädslor och kämpa sig igenom motgångar. 

Filmen hade dock helt klart vunnit på att visa mer av själva showen än bara korta klipp av den. När modevisningen beskrivs som högst 20 minuter lång, borde regissören ha valt att visa den i sin helhet. 

 

ORIGINALTITEL: Catwalk
KATEGORI: feelgood,
LÄNGD: 1 tim 35min
LAND: Sverige
TAL: Svenska
ÅLDER: Barntillåten
DISTRIBUTÖR: SF Studios
BIOPREMIÄR: 31 jan 2020
DVD/BLU-RAYPREMIÄR:
UHDPREMIÄR:
VODPREMIÄR:
RECENSERAD AV: John Haque