FANTASTISKA VIDUNDER: GRINDELWALDS BROTT

Betyg:

 

Efter att ha varit fängslad i sex månader lyckas Grindelwald fly och börjar samla anhängare för att förverkliga sin stora plan. En plan som även innefattar den förmodat döde Credence Barebone. På uppdrag av Albus Dumbledore, far Newt Scamander till Paris för att försöka finna Credence och förhindra att han hamnar i Grindelwalds klor.

 

Det är sannerligen ett skifte i både ton och stämning i jämförelse med den första filmen. Där föregångaren var söt och charmig, är uppföljaren en klart mörkare djupdykning i Rowlings värld. Visst finns det fortfarande söta djur, men siktet är inställt på Grindelwalds ondska och hans planer att göra ”the wizarding world great again”.
Johnny Depp är lysande som den manipulative Grindelwald, som med med hal silvertunga förför trollkarlarna till den mörka sidan.
Eddie Redmayne har fått lite mer karaktär att spela med. Istället för att bara vara valpigt bortkommen, får han visa mera nyanser av sin karaktär.
Dock är det Zoe Kravitz, som Leta Lestrange, som berör mest. I sin kluvenhet gentemot sin familj och kampen mot sina inre demoner blir hon synnerligen högintressant.

 

ORIGINALTITEL: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
KATEGORI: Äventyr, fantasy
LÄNGD: 2tim 14min
LAND: USA, England
TAL: Engelska, Franska
ÅLDER: 11år
DISTRIBUTÖR: Warner bros
BIOPREMIÄR: 2018-11-14
DVD/BLU-RAYPREMIÄR:
UHDPREMIÄR:
VODPREMIÄR:
RECENSERAD AV: John Haque