Harry Potter The Complete game and movie collection

Harry Potter The Complete game and movie collection. Warner Bros 2014

Harry Potter The Complete game and movie collection. Warner Bros 2014

Betyg:

En hel helg med Harry Potter.

Harry Potter är en pojke som bor hos familjen Dursey’s det är hans släktingar. I tidig ålder upptäcker han sina trollkonster och att han är en trollkarl. Han blir antagen till skolan Hogwards. En skola för häxkonster och trolldom. Vi får följa Harry Potter när han lär sig trolla och de äventyr han hamnar i med sina vänner. Filmerna är gjorda efter J.K Rowlings böcker med samma namn.

 

Filmerna: Är välgjorda, detaljerade och underhållande. I början är skådespeleriet speciellt hos de unga huvudrollsinnehavarna vacklande och trevande, de växer in i sina roller med åren. Manuset följer böckerna någorlunda väl och man känner igen sig. Du bör se filmerna i följd för att få ut det mesta möjliga av dem. Specialeffekterna i de tre sista filmerna framförallt är riktigt snygga.

Spelen Lego Harry Potter år 1 – 4 och år 5 -7. Det är snygg grafik . Det går att spela dem separat utan att ha sett filmerna eller läst böckerna. Det är inte något våld i dem och det är behagliga ljud och ljudeffekter. Det är lite jobbigt med de långa intron i varje nytt år som man inte kan hoppa över. Vissa funktioner i spelet är också lite svårstyrt och krångliga att utföra. Du kan spela ensam, men det är betydligt lättare att spela om man är flera. Spelaren behöver kunna läsa och förstå engelska.

 

ORIGINALTITEL: Harry Potter The Complete game and movie collection
KATEGORI: Äventyr, fantasy
LÄNGD: 19 tim 41 min
LAND: England, USA
TAL: Engelska
ÅLDER: 11 år
DISTRIBUTÖR: Warner Bros
DVD/BLU-RAYPREMIÄR: 2014-04-30
VOD: Film2home (länk till första filmen, alla delar finns att hyra på f2h)
RECENSERAD AV: Camilla Käller