Intervju med Saga och Iggy ur filmen Någonting måste gå sönder

Intervju med Saga Becker och Iggy Malmborg.

Saga Becker och Iggy Malmborg ur filmen Någonting måste gå sönder

Saga Becker och Iggy Malmborg ur filmen Någonting måste gå sönder

 

Hur var det att spela in filmen?
Saga: För mig är det här min första film jag gjort. Det var jättekul och lärorikt, jag vill absolut fortsätta att arbeta med film.
Iggy: Jag har gjort en del innan men mest spelat teater, detta är den första riktigt stora roll jag har haft i en film.

Hur fick ni rollen?
Saga: Jag såg att de sökte rollkaraktären Sebastian i tidningen QX. Läste boken på några timmar och efter det sökte jag och fick rollen.
Iggy Jag blev uppringd och tillfrågad om jag var intresserad av rollen, efter att ha prata med dem fick jag provfilma massor av gånger och bli intervjuad innan rollen blev min. När jag visste att jag fått rollen läste jag boken som filmen bygger på.

Kan ni berätta hur det var att arbeta med Ester Martin Bergsmark (regissör)?
Saga: Jag har inget att jämföra med eftersom inte jag har har arbetat med film, men Ester Martin har verkligen låtit våra karaktärer växa fram, han har tagit sig tid med oss.
Iggy: Han frågade oss, han såg oss som om vi var experter på rollerna, och vi fick verkligen växa fram med våra karaktärer De tog om samma scen i olika versioner, vi hade mycket att säga till om. Vi fick verkligen blomma ut. Det var en lång process med filmen vilket säkert märks i rollerna. Resultatet har vi verkligen Ester att tacka för. Det fanns mycket färdigskrivna scener, men vi fick också improvisera, långa tagningar upp mot en kvart. Tar man en kvarts långa scener kommer en minuts guldkorn, och Ester Martin lyckades verkligen plocka ut de där guldkornen.

Iggy Malmborg spelar Andreas i Någonting måste gå sönder.

Iggy Malmborg spelar Andreas i Någonting måste gå sönder.


Var det jobbigt att göra sexscenerna?

Båda: Nej det var tryggt och vi hade kul under inspelningarna. Det gäller ju verkligen att ha tilltro till varandra och vi fick verkligen tid för att lära känna varandra, det lade grunden till vår trygghet. Vi fick ju verkligen låta Sebastian och Andreas gro och mogna. Vi pratade med varandra mycket före inspelningen började, det gjorde att vi hann lära känna varandra väl innan vi började filma.

Finns det något i era karaktärer som ni kan känna igen er privat?
Saga: Det var väl därför jag sökte rollen för att jag kände igen mig själv i den. Just det här med kärlek, och osäkerheten, sökandet. Jag försökte att inte spela, jag försökte vara mig själv genom Sebastian.
Iggy: Jag tog lite ifrån mig själv men även ifrån andra, och då blir det ju en karaktär. Men framför allt känner jag väl kanske igen det här hatet mot världen när jag var yngre.

 

Saga Becker spelar Sebastian i filmen Någonting måste gå sönder.

Saga Becker spelar Sebastian i filmen Någonting måste gå sönder.

Kommer vi att få se er i något mera framöver?
Saga:  Jag skriver på en bok, det är mitt stora projekt. Sedan hoppas jag verkligen att det blir mera film också.
Iggy: Jag spelar ju teater fortfarande både utomlands och i Sverige men det blir flera filmer också.

Saga Becker och Iggy Malmborg ur Någonting måste gå sönder

Saga Becker och Iggy Malmborg ur Någonting måste gå sönder

 

 

TRAILER OCH HANDLING.

Camilla Käller tackar för en trevlig pratstund och intervjun.
Filmen har biopremiär runtom i Sverige 2014-03-28

 

Text och Foto Camilla Käller, Om Filmer 2014