Jordskott

JORDSKOTT, SVT tv – serie.

Jordskott. SVT 2015 Foto: Johan Paulin/Palladium Fiction

Moa Gammel. Jordskott. SVT 2015 Foto: Johan Paulin/Palladium Fiction

 

Poliskommissarie Eva Thörblad återvänder till Silverhöjd i samband med sin fars död. Silverhöjd är byn där hon bodde för flera år sedan men flyttade då hennes dotter Josefin  försvann spårlöst vid en sjö. Nu är hon här igen angående sin fars död och samtidigt försvinner en ung pojke i byn. Eva börjar att nysta i den försvunna pojkens fall. Kan det finnas ett samband med Josefins  försvinnande och pojken?

Yohio, Henrik Björn och Happy Jankell. Jordskott. SVT 2015 Foto: Johan Paulin/Palladium Fiction

Yohio, Henrik Björn och Happy Jankell. Jordskott. SVT 2015 Foto: Johan Paulin/Palladium FictionJordskott är välspelat och samtliga skådespelare känns naturliga i sina roller. Serien börjar som ett drama men utvecklar sig snabbt till en smygande thriller för att övergå i något mystiskt och dunkelt. Vad döljer sig i Silverhöjd? Snyggt foto med en handling och många frågetecken redan från start gör att oavsett vad som väntar bakom hörnet finns nyfikenheten där och man vill veta mera.

Vi ser även Johannes Brost, Ann Petrén, Peter Andersson, Vanja Blomqvist, Richard Forsgren , Happy Jankell, Hans Mosesson och Ville Virtanen i roller

 

Jordskott visas på SVT1 och SVT24.