Mig äger ingen

mig äger ingen, svensk filmindustri, recension, om filmer

Mig äger ingen. Svensk filmindustri. 2013

Betyg: 

Samspel mellan pappa och Lisa är rörande att se.

Vi får följa flickan Lisa från 5 års ålder och hennes kärlek till sin alkoholiserade pappa. Det är ett 70 tals Sverige och arbetarklass samhälle vi får se. Mamman lämnar familjen, då tvingas Lisa att fatta ett livsavgörande beslut som kommer att påverka hela hennes liv.
En väldigt bra film, Mikael Persbrandt är på topp i denna film och gör sin bästa roll som pappa till Lisa. Det är ett jämt tempo i filmen, manuset är bra och det är lätt att känna för Lisa speciellt i ung ålder då samspelet mellan henne och pappan är rörande att se. Jag har inte läst boken så jag kan tyvärr inte jämföra filmen med den men jag gillade verkligen filmen på alla sätt och vis, scenografi och kostym är tidsenlig och de som är uppvuxen då känner igen sig i filmen.

 

ORIGINALTITEL: Mig äger ingen
KATEGORI: Drama
LÄNGD: 1 tim 49 min
LAND: Svenska
TAL: Sverige
ÅLDER: 11 år
DISTRIBUTÖR: Svensk Filmindustri
BIOPREMIÄR: 2014-11-08
DVD/BLU-RAYPREMIÄR: 2014-03-13
VOD: SF anytime
RECENSERAD AV: Camilla Käller