Nissar

Nissar.  Lila Nobel as Charlotte, Sonja Steen as Josefine, Ann Eleonora Jorgensen as Karen in Elves. Cr. Henrik Ohsten/Netflix © 2021

 
Betyg:

Ingen iskyla och skräck i jultider när Nissar gör entré.


Förhoppningarna är stora när familjen anländer till en avlägsen ö i Danmark att återförenas kring jul. Men det blir inte som de tänkt sig och snart lurar faror kring alla knutar.

 

Redan i första scenen anar vi att något inte står rätt till när en ko offras på ön. Sedan trappas det upp och vi förstår att något är väldigt fel. Det här hade kunnat bli så bra med folktro, myter och  sagor. Julstämningen har potential att infinna sig liksom spänningen. Skådespelarna är duktiga men tyvärr är manuset väldigt tunt och förutsägbart. Halvlek in vet vi redan vad som har hänt innan vi ens kommit dit i handlingen. Specialeffekterna är heller inte så bra och julstämningen tar sig aldrig i denna danska tv-serie. Det är synd för nordisk folktro finns det väldigt lite om när det gäller tv-serier och jag hade verkligen önskat att de lagt ner mera krut på manuset som är det svagaste kortet i denna myspys-rysar-tonår-serie. 

 

ORIGINALTITEL:  Nisser (Elves)
KATEGORI: Tv-Serie, Netflix
LÄNGD: 23 min x6
ÅLDER: år
DISTRIBUTÖR: Netflix
BIOPREMIÄR: nej
VODPREMIÄR: 28 nove 2021
RECENSERAD AV: Camilla Käller