Självporträtt

Självporträtt. Folkets Bio 2021

Betyg:

Stark och gripande dokumentär om Lene Marie Fossen


Kärleken till fotografering ger mening till livet för Lene Marie Fossen som har lidit av svår anorexi sedan hon var  10 år. Genom hennes kamera kan hon ”frysa” tiden och hon kan leva ut sina drömmar.

 

En av de starkaste dokumentärer jag har sett på flera år. På nära håll får vi följa Norska fotografen Lene Marie Fossen genom hennes kamp mot anorexi och att bli tagen på allvar som fotograf. Det är en gripande skildring av en skör livsgnista som betyder allt för henne, passionen att fotografera. Det är starka scener vi får se som åskådare och de skär ända in i märgen och etsar sig fast på näthinnan. Dokumentären är inte dömande utan berättar genom vackra, råa, avskalade poetiska foton och tal Lene Maries liv och vi får  följa med henne på resa när hon fotar. Vi får också se henne ligga i sjukhussäng och kämpa för sitt liv.  Hon lever genom sina bilder och de är så starka och tar tag i hjärteroten,  den här dokumentären släpper inte greppet när ridån går ned.  Det var längesedan jag grät så ofantligt mycket när jag såg på en dokumentär (eller film)  som jag gjort nu. SE DEN!

 

 
”För mer information kring ätstörningar kontakta BRIS, Ätstörningslinjen eller Ätstörningszonen. För mer information om var du kan vända dig där du bor kontakta vårdguiden www.1177.se”
 

ORIGINALTITEL: Selvportrett
KATEGORI: Dokumentär
LÄNGD: 1 tim 20 min
ÅLDER: 15 år
DISTRIBUTÖR: Folkets Bio
BIOPREMIÄR:19 feb 2021
VODPREMIÄR:
RECENSERAD AV: Camilla Käller