Superhjältarna 2

Betyg:

Efterlängtad superhjältefamilj-comeback som inte når upp till originalets originalitet.

Berättelsen tar vid omedelbart där den förra filmen slutade. En multimiljardär vill propagera för att superhjältarna ska komma tillbaka ut ur doldheten och vill med Elastigirl som frontfigur, visa att världen faktiskt behöver dem. Detta resulterar i att en lagom frustrerad Mr. Incredible får stanna hemma å passa barnen, medans frun är borta i stan och bekämpar ondskan.

 

Efter fjorton års väntan blir det ett kärt återseende att få möta superhjältefamiljen Parr igen. Trots plethoran av superhjältekaraktärer på biograferna, så har The Incredibles varit saknade. Regissören Brad Bird är ett berättartekniskt geni och den lekfullhet vi bjöds på i M:I Ghost Protocol, (och som saknades i de två senaste Christopher Mcquarrie-regisserade Mission Impossible filmerna), får vi med ränta igen här.
Filmen berättas med mycket originalitet, men också blinkningar till andra filmer, mycket humor, uppfinningsrika designer och Michael Giacchinos stämningsfullt coola musik. Det som uppföljaren saknar och som gör den svagare än föregångaren, är den starka emotionella slagkraftigheten.
Som vuxna bjuds vi dessutom på en bonuskänga om hur vårt skärmstirrande fjärmar oss allt mer för det som sker i verkligheten.

 

ORIGINALTITEL: Incredibles 2
KATEGORI: Action, komedi, Animerat, 
LÄNGD: 2 tim 05min
LAND: USA
TAL: Original Engelska, Dubbad Svenska
ÅLDER: 7 år
DISTRIBUTÖR: UIP
BIOPREMIÄR: 2018-08-31
DVD/BLU-RAYPREMIÄR:
UHDPREMIÄR:
VODPREMIÄR:
RECENSERAD AV: John Haque