The Batman

t

Betyg:

 


filmens innehåll

 

Filmen inleds med det brutala mordet på Borgmästaren i Gotham City och Batman inleder ett samarbete tillsammans med kriminalaren Jim Gordon för att lösa mordet. Allteftersom de upptäcker fler ledtrådar, uppdagar de politisk korruption som nästan innefattar alla i stadens toppskikt.

Matt Reeves lyckas med mästerstycket att skapa en Noir-Batman som trots sina modiga 3 timmar lämnar mersmak. Berättandet är verklighetsnära och atmosfären för tankarna till både Se7en och Netflix Daredevil. Stämningen får dessutom en förträfflig förstärkning av Michael Giacchinos makalösa musik.
Manuset är en uppbyggt som effektiv pusseldeckare som också duckar för klyschiga one-liners och istället tar sig tid att nysta ihop en involverande pusseldeckare.

Skådespelarensemblen samarbetar väl och den minnesvärda Zoë Kravitz och oigenkännlige Colin Farrell står ut i mängden. Robert Pattinson gör en stabil Batman och en anemisk emo-Bruce Wayne.

Det är först mot slutet, när filmen går in i lite mer superhjälte-format som jag känner hur den täta stämningen förloras. Vilket är hemskt synd för fram tills dess är det ett solklart toppbetyg i klass med The Dark Knight.

 

ORIGINALTITEL: The Batman
KATEGORI: Action
LÄNGD: 2 tim 55 min
ÅLDER: år
DISTRIBUTÖR: Warner Bros
BIOPREMIÄR:2 mars 2022
VODPREMIÄR:
RECENSERAD AV: John Haque