The Broken Circle Breakdown

broken circle breakdown, recension, om filmer, njuta films

Broken circle breakdown. Njuta films 2013


Betyg:

Det bästa jag sett på länge!

Han spelar Banjo i ett flamländskt cowboyband. Hon äger en tatueringstudio. De är olika som natt och dag ändå uppstår en het passion bortom tid och rum när de träffas. Elsie och Didier får en dotter som heter Maybelle och lyckan är total. När Maybelle är 6 år blir hon svårt sjuk, då förändras allt. I ett slag slås Elise och Didiers värld i spillror.
”The Broken Circle Breakdown är ett intensivt drama, fullt av passion och musik, om hur kärleken kan övervinna ödet, och ibland inte. Filmen vann Best European Film och Panorama Audience Award vid Berlin Film Festival 2013 samt Bästa Skådespelerska och Bästa manus vid Tribeca Film Festival 2013.”

 

The Broken Circle Breakdown är en känslomässig avskalad resa som är så smärtsam njutbar att det gör ont! Ett fantastiskt manus och skådespel som trollbinder. Lyckligtvis fastnar aldrig karaktärerna i några stereotypa roller. Hela känsloregistret spelas ut och det är stundtals så laddat att man kan känna deras känslor genom bioduken. De spelar dock aldrig över utan ligger på en nivå som är en fin balans hela tiden och känns realistisk. Musiken är underbar och jag vill verkligen lyfta fram den för det är en central bit i filmen. Bland annat har en svensk varit med och komponerat (fyra av låtarna), Björn Eriksson.

ORIGINALTITEL: The Broken circle breakdown
KATEGORI: Drama
LÄNGD: 1 tim 52 min
LAND: Belgien
TAL: Flamländska, Engelska
ÅLDER:15 år
DISTRIBUTÖR: Njuta Films
BIOPREMIÄR: 2013-09-06 (visas under SFF-13)
DVD/VODPREMIÄR: 2013-12-30
VOD: SF anytime
RECENSERAD AV: Camilla Käller