Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Betyg:

Starka skådespelarinsatser lyfter denna film som blir oerhört rörande att se.

När vi kommer in i handlingen sitter en frustrerad och vanmäktig Mildred i sin bil och får en idé att använda de bortglömda affischtavlorna utanför staden för att ge polismakten, och i synnerhet då polischefen, en handlingskraftig känga i baken.
Detta sätter igång en känsloladdad händelsekedja i den annars sömniga lilla amerikanska småstaden.

 

Det är inte ofta vi begåvas med ett så berörande och mänskligt drama, där en kvinna som förlorat tron på att polismakten och etablissemanget, gör det som hon upplever att hon måste göra för att få en slags reaktion. Regissören Martin McDonagh fångar mycket skickligt småstadsmentaliteten.
Filmen bearbetar även, beväpnad med oerhört vassa repliker, ämnen som; gudomlighet, förlåtelse och livskvalitet, samtidigt som den dessutom lyckas med konststycket att aldrig bli förutsägbar.
Alla skådespelare får möjligheter att glänsa, och de tar verkligen tillfället i akt att göra minnesvärda och övertygande porträtteringar av sina karaktärer. Mest skiner naturligtvis den sorg brutna men sammanbitna Frances McDormand i sin huvudroll, men även Woody Harrelson och Sam Rockwell gör båda två berörande och livfulla karaktärer.

 

ORIGINALTITEL: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
KATEGORI: Drama, komedi
LÄNGD: 1 tim 55 min
LAND: USA, England
TAL: Engelska
ÅLDER: 15 år
DISTRIBUTÖR: 20th Century Fox
BIOPREMIÄR: 2017-01-12
DVD/BLU-RAYPREMIÄR:
VOD:
RECENSERAD AV: John Haque