Birds Of Prey

t

Betyg:

Högljudd, våldsam och lagom underhållande


När Harley Quinn och Jokern gör slut, får alla som haft ett ont öga till den oberäkneliga illbattingen, äntligen en chans att ge igen för gammal ost. Samtidigt gör gangsterbossen Sionis sitt yttersta för att ta över Gothams undre värld.

 

Eftersom Margots Robbies Harley Quinn var sensationell i ”Suicide Squad”, blir detta huvudsakligen hennes film. Precis som hennes överdrivna dialekt, blir filmen ett spektakulärt extra allt. Benknäckande våld paketeras i en pop-graffitti estetik där ingenting görs småskaligt. Redan i den första explosionen inser man detta kommer att bli en högljudd och snabbklippt rockvideo med mycket girlpower i de välkoreograferade actionscenerna. De andra rovfåglarna blir därför inte mer än bifigurer, även om det bakom Black Canarys (Jurnee Smollett-Bell) många sparkar, lurar en intresseväckande karaktär.
Ewan McGregor kalasar med fullt fräs i sin roll, och får många tillfällen att skina som narcissistiskt ondsint gangster, även om karaktären inte är annat än en endimensionell pastisch.

 

ORIGINALTITEL: Birds Of Prey
KATEGORI: Action, Äventyr
LÄNGD: 1 tim 49 min
LAND: USA
TAL: Engelska
ÅLDER: 15 år
DISTRIBUTÖR: SF Studios
BIOPREMIÄR: 7 Feb 2020
DVD/BLU-RAYPREMIÄR:
UHDPREMIÄR:
VODPREMIÄR:
RECENSERAD AV: John Haque