DHD eller Blu-ray på film

DHD eller blu-ray på film?

Digitalt ,  blu-ray, bärbar dator, surfplatta eller telefon? foto: omfilmer.se 2014

Digitalt , blu-ray, bärbar dator, surfplatta eller telefon? foto: omfilmer.se 2014

 

Jag har haft det stora nöjet att titta på film  för att jämföra dvd, blu-ray och digitalt via Itunes. Vad jag har tittat på i elektronik väg tänker jag inte gå in på eftersom jag inte skriver om elektronik, utan om filmer. Detta är  inte någon vetenskaplig test. Det här är bara en liten ledtråd till er som läser och konsumerar om vad jag personligen föredrar och tycker om!

Men kan säga så här att jag har tittat på Walking with dinosuars 3D Blu-ray, bio och digitalt samt filmen My secret life of Walter Mitty på bio, blu-ray och digitalt. Två olika typer av film! Ena filmen bygger mycket på effekter både vad det gäller ljud och bild. Andra är ju mera en film som bygger på skådespeleri och ett bra manus, en feelgood känsla.

 

Walking with dinosaurs, Twentieth century fox 2013

Walking with dinosaurs, Twentieth century fox 2013

 

Vad det gäller just Walking with dinosaurs så är ju den utan tvekan bäst på bio! Det är en bioupplevelse med de animerade djuren och ljudet! När det gäller att se på 3D hemma är det kanske inte lika häftigt, det krävs verkligen stor duk för rätta känslan.

Den digitala upplevelsen på mobilen, Ipad var nästan tråkig. Visst fördelen är att man kan se vart man än är, och man kan ladda ner filmen så att man inte behöver vara uppkopplad för att se den!
Nedladdningen tar dock tid och det krävs att man har  Wi-fi, men sen är det bara att kolla.  Walking with dinosaurs föredrar jag TV (så stor som möjligt) eller bioduken.

 

 

The Secret life of Walter Mitty 20th century fox 2014

The Secret life of Walter Mitty 20th century fox 2014

 

Mitt liv som Walter Mitty, kände jag mera att det kvittade. Det var helt ok att se på Iphone, Ipad, dator eller TV. Den gjorde sig lika bra på olika sätt. Återigen  var samma sak där att det är lämpligt att ha digital kod för att kunna se överallt! Men för att se detaljer och känsla tycker jag ändå att TV är bäst i detta fall (också). Tycker också att det är trevligt att kunna sitta och titta flera tillsammans på en film, vilket kräver bio eller tv, det är ju svårare på bärbar dator eller mobil.

Summan av det hela är att:

Det är bra att köpa digitalt om man reser mycket! Det är däremot lite för dyrt

Blu-ray/dvd tycker jag personligen mer om för att jag kan hålla i filmen fysiskt, framförallt fodralet! Däremot blir man mera begränsad vart man tittar.

Men vad det gäller film oavsett kategori föredrar jag alltid att titta på så stor skärm eller bioduk som möjligt för att få den rätta känsla. Men allt är ju förstås smaksak. Men kan väl uttrycka mig så här ju mera specialeffekter desto mera krävs det för upplevelsens skull!

Recension av Walking with dinosaurs 3D

Recension av My secret life of Walter Mitty

Av Camilla Käller, omfilmer.se