Intervju med Erik Lundqvist från filmen Hemma

INTERVJU MED ERIK LUNDQVIST

Erik Lundqvist. Foto av Camilla Käller 2014 omfilmer.se

Har träffat Erik Lundqvist som spelar karaktären Tom i filmen HEMMA.

Du har spelat in fyra långfilmer. Hur var det att spela in den här filmen jämfört med de andra?
Det var roligt men samtidigt lite läskigt genom att vi var på Island och spelade in. Vi var borta så länge hemifrån. Det var också lite jobbigt att jag var tvungen att kliva upp så tidigt på morgonen, men det var nästan inget problem det heller. I slutänden var det bara roligt allt.

Någon scen du kommer ihåg speciellt ur filmen?
När vi sitter på restaurangen i början och jag ska beställa in något att dricka, vet inte riktigt vad jag skall ta. (Blyga Tom vill verka van och duktig, frågar inte vad Frida, Lous mormor i filmen tar)  han beställer samma att dricka som henne, vilket är en drink. Jag kan relatera lite till karaktären Tom, vi är på ett vis lite lik varandra, men ändå inte.

Hur fick du rollen som Tom?
De sökte en kille i min ålder till karaktären Tom, en som heter Maggie Widstrand (hon castade barn till Eskil och Trinidad som jag var med i), hon tipsade om mig. Jag fick flyga från Luleå till Stockholm och provfilma mot Moa Gammel samt göra intervjuer, sedan fick jag rollen.

Har det varit en dröm länge att få spela in film?
Nej inte från början. Men det är roligt och jag vill absolut fortsätta med det. Har haft sådan tur med att få arbeta med så duktiga människor. Jag utvecklas hela tiden och  lär mig av dem, det är roligt. Just i filmen Hemma var det extra roligt för att jag fick så bra kontakt med alla i filmteamet.

 

Erik Lundqvist. Foto av Camilla Käller omfilmer.se 2014

Erik Lundqvist. Foto av Camilla Käller omfilmer.se 2014

Vad gör du en vanlig dag?
Då kliver jag upp på morgonen, går till skolan, gör läxor och sedan är jag med kompisar. Jag spelar gärna Battle Field 4, det är roligt. Går också på bio med vänner, ser då helst på action filmer eller lite mera känslosamma filmer som Forrest Gump eller Den Store Gatsby.
Jag har sett filmen Hemma flera gånger och rekommenderar alla att se den, det är en av de bättre filmerna tillsammans med de tidigare nämnda titlarna.

 

Något du vill berätta om dig själv som vi inte vet?
Jag spelar lite gitarr och gillar att vara ute i naturen. Har även varit i England i två veckor. Det var roligt vi gick på bio där, det var lärorikt eftersom det inte var svensktextat. Bra att träna engelska språket.

 

Vad ska du göra efter Hemma, någon mera film på gång?
Ja jag har fått ett erbjudande som jag väntar på svar. Så vi får se vad det blir, jag är absolut taggad att göra mera film!

 

Läs också intervjun med Simon J Berger som spelar karaktären Henrik

HEMMA har biopremiär i Sverige 2014-07-11

Om filmer tackar för intervjun och en mycket trevlig pratstund.