Intervju Christian Hillborg, Jonas Karlsson och Shima Niavarani från En del av mitt hjärta

 

 

Om filmer får en trevlig pratstund med  Jonas Karlsson, Christian Hillborg och Shima Niavarani under pressdagen av En del av mitt hjärta som äger rum på Grand Hotel i Stockholm. 

 

Vilka är ni?
Jonas Karlsson, skådespelare, jobbar på Dramaten i vanliga fall, spelar ’I väntan på Goudut’ tillsammans med Johan Ulvesson.
Christian Hillborg, Skådespelare, frilansar, senast gjorde jag ’Friberg’, vann årets bästa komediserie, jobbar lite internationellt både film och serier, ’Top Dogs’ som kommer strax efter nyåret.
Shima Niavarani är skådespelerska, låtskrivare, regissör och sångerska.
 
Ni hade galapremiär igår. Hur kändes det?
Jättebra och otroligt roligt!
 
Kan ni berätta något minnesvärt från inspelningen?
Det var väldigt varmt. Det var en av de varmaste somrarna vi haft. Det jag minns var att Patrik, producenten, var så orolig för att det skulle regna. Vi har många scener i parker och andra platser utomhus där det ska vara härligt. Svenska somrar brukar alltid regna bort, som det heter i Tomas Ledin-låt[Sommaren är kort red anm.]. Hur gör vi då? Vi får hoppas på att det löser sig. Sen blev det denna stekheta sommar. Det var det minsta problemet. Hade det kommit lite regn så hade det varit härligt. Det var så varmt så någon gång när vi dansade så började man fundera på om det skulle kunna gå att dansa. Vi hade stora dunkar med vätskeersättning till dansarna. De hade också stora fläktar som de stod framför. Ett roligt minne var när vi filmade de här stora dansnumret i ’Helt galen’. Det var hundra dansare och en blåsorkester, cheerleaders, PROs folkdanslag. Det var en så fin blandning av dans.
 
Vilka är era personliga favoritlåtar av Tomas Ledin?
Jonas: Jag gillar de här lite äldre. De är svängigare. ’Det ligger i luften’
Christian: Jag gillar hans ballader som ’Tillfälligheternas spel’ och ’Genom ett regnigt Europa’. Sen gillar jag också ’Just nu’, de som doftar lite 70-tal. Tomas är en så himla bra musiker. Det är ett bra gäng som spelar. Sen tycker jag om ’Taxi Taxi’ [från albumet Knivhuggarrock red anm]. Det är så många, det är svårt att välja.
Shima: Jag har haft en favoritlåt sen innan den här filmen och att den här låten landade på oss var bara en lucky chance. Jag är svag för ’Hon gör allt för att göra mig lycklig’. Jag älskar den låten. ’Helt galen’ som är ett stort nummer och jag har sjungit till leda har jag ingen relation till den. ’Sensuella Isabella’ och ’I natt är jag din’ har funnits där men ’Hon gör allt för att göra mig lycklig’ var en låt som finns på min spellista när jag lyssnar på svensk musik. När jag fick se i manuset att den fanns till våra karaktärer så blev jag riktigt glad.
 

Hur har det varit med sången i ’En del av mitt hjärta’? Känner ni er bekväma med det?
Jonas: Ja det tycker jag. Det är roligt. Vi hade mycket bra folk runtomkring oss som är oerhört proffsiga.
Christian: Vi har sjungit lite här och där. Det känns kul. Lekfullt. Det är en lyx att få jobba med så bra musiker.
Shima: Sången har varit lätt den satt ganska fort.
 
Vad var det som gjorde att ni tackade ja till era roller?
Jonas:Det är så otroligt sällan som det görs en sån här film, den här sortens film med ett bra manus och är musikal. Det var väl bara att tacka och ta emot. Man får bara passa på. Det kanske inte kommer att göras en sån här musikalfilm på länge. Vi får se, men det kanske öppnar upp nya dörrar.
Christian: En klassisk musikalfilm har nog inte gjorts i Sverige. Det tycker jag var spännande. Det är länge sedan det gjordes i utlandet. Jag tackade ja av samma orsak som Jonas.
Shima: Den enorm möjligheten att vara med i en musikallångfilm. Jag tyckte att det skulle vara så kul att det äntligen görs en musikallångfilm i Sverige. Att få spela i en sån känns fantastiskt. Att få sjunga, dansa och spela. Det var också framförallt en jättefin cast. Både du (Christian Hillborg) och jag var ganska tidiga i processen, hela casten var inte klar men det kändes som ett jättebra upplägg. Det har funnits på tapet i några år i Sverige att det ska göras en musikallångfilm. Då känns det väldigt kul att få vara med när det äntligen blev av. Att det är Tomas Ledin-låtar är extra kul. Jag har gjort en musikal förut, en Woody Allen-musikal som heter ’Bullets om Broadway’. Jag tycker att det är så häftigt att få göra musikal, vi hade långa dansrep och studioinspelningar vilket gjorde att man kommer samman och får vara med att skapa från början. 

 

 

Text Camilla Käller Foto Patrik Laijronsdotter

 

Handling av filmen:
35-åriga Isabella är en driven affärskvinna inom Stockholms finansvärld. När hon åker hem till sin barndoms småstad för att fira sin pappas sextioårsdag känner hon sig som en vinnare, den enda av det gamla skolgänget som det gått riktigt bra för. Isabellas självförtroende kommer av sig när hon inser att Simon, hennes stora tonårsförälskelse, ska gifta sig med Isabellas barndomskompis Molly och att hon inte ens är bjuden på bröllopet. Isabella är van vid att få som hon vill och det stör henne att se Simon lycklig tillsammans med någon annan. En del av Isabellas hjärta kommer alltid att slå för Simon.
 
Filmen har premiär på juldagen över hela Sverige.
Filmbolag: Nordisk Film
Kategori: Musikal, romantisk komedi
Regi: Edward af Sillén
Musik: Tomas Ledin
Åldersgräns: Tillåten från 7 år
 

PR Zap Events & PR
Länk till Tomas Ledin Intervju
Länk Till Per Andersson Intervju
Länk till recension En del av mitt hjärta