Intervju Peshang Rad

Jag träffar Peshang Rad en höstdag i Stockholm för att prata om julen. Han är aktuell i den svenska drama komedin En underbar jävla jul av Helena Bergström där han spelar en kille som heter Rami.

Peshang Rad 2015

Peshang Rad 2015

 

Firar du jul hemma?
Ja jag firar jul hemma men kanske inte på det vanliga sättet som ni gör här. Jag kommer ju från Kurdistan. Maten är ju framförallt utbytt. Familjen brukar samlas. Sedan sitter vi äter vi massa gott. Bäst på julbordet är mammas kurdiska köttgryta, den gillar jag. Vi ger varandra väldigt mycket presenter. Då menar jag löjligt mycket presenter. Jag är den här Triss killen så jag kommer med massa trisslotter till alla. Men jag har blivit bättre och anstränger mig mera de sista åren.

Tittar du på Kalle Anka och om du tittar vilken del tycker du är bäst?
Ja vi alla tittar på Kalle Anka vi sitter alla framför tvn  samlad. Om någon försöker snacka då blir alltid den personen tillsagd ”tyst nu tittar vi på Kalle” haha. Det bästa i Kalle är de där små ekorrarna vad heter de? Piff och Puff.

Vilken är den bästa jullåten?
Hallelujah är den bästa låten, är det förresten en julåt? Men nåja den tycker jag väldigt mycket om.

Peshang Rad 2015

Peshang Rad 2015

 

Hårda eller mjuka paket?
Efter en lång fundering blir svaret både och. Men jag önskar mig kläder i julklapp så jag får väl säga då mjuka paket.

Julpyntar ni hemma?
Ja vi brukade ha julgran men nu på senare år har vi inte haft det.
 
Vad är ditt värsta eller bästa julminne?
Vi hade planerat att köpa en julklapp var ett år. Sedan dyker syrran upp med 40 julklappar och jag hade gett henne bara någon liten halvtaskig julklapp då satt jag och skämdes.

 

Till sist vill jag önska dig en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR.

 

Foto och Text Camilla Käller